Rasa de Caine Ciobanesc Romanesc Mioritic

Rasa de Caine Ciobanesc Romanesc Mioritic

Rasa de Caine Ciobanesc Romanesc Mioritic

Rasa de Ciobanesc Romanesc Mioritic este una dintre cele mai frumoase rase de caini ale Romaniei. Este o rasa selectionata din populatia endemica care este existenta in spatiul carpato-danubiano-pontic, iar principalul scop pentru care s-a tinut cont in conceperea acestei rase a fost utilitatea.
Ciobanescul Mioritic este deosebit de apreciat pentru realele sale calitati de paza , prezent in toate colturile tarii.
Din spusele unor diversi cercetatori, care au facut transhumanta turmelor de oi din Romania obiect de studiu, reiasa ca alaturi de turmele de oi circulau si cainii ciobanesti, care faceau si schimb de gene intre rasele de ciobanesti, prin vanzarea turmelor care veneau la pachet cu cainii care le insoteau, sau schimb de pui intre ciobani sau in momentul in care se facea cate o deplasare a turmelor se producea si o monta.

Dupa cum putem observa din imaginile de mai jos rasele de caini ciobanesti mioritici, sunt exemplare arhaice si erau majoritatea de culoare deschisa, culoarea alba cu marcaje gri sau alb uniform, unii de culoare gri predominanta, eventual cu unele marcaje albe. Acesti caini, dupa cum putem observa sunt de talie mare.

Rasa de Caine Ciobanesc Romanesc Mioritic
Did you like this? Share it:

About the Author

Totul Despre Caine

Totul Despre Caine este un site care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii cum sa va cresteti si sa va dresati cainele intr-un mod cat mai corect. De asemenea cainele tau are nevoie ca tu sa il cunosti cat mai bine, iar acest lucru il poti face aprofundand site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *