Cand Ataca Cainele

Cand Ataca Cainele

Cand Ataca Cainele

Daca tinem seama ca, in vremurile de demult, pentru ocuparea unui teritoriu de vanatoare, membrii unei haite, trebuiau sa duca lupte cu alti congeneri de-ai lor care tindeau spre acelasi tel, iar mai apoi, pentru pastrarea teritoriului ocupat, aveau de asemenea loc numeroase confruntari, ne putem explica cu usurinta, de ce un caine va ataca, de cele mai multe ori fara sa sovaiasca, orice fiinta care va incalca teritoriul pe care il are el in paza, in cazul in care fiinta in cauza nu face parte din „haita” sa.

In cele mai multe din cazuri, cainele isi face datoria, „morala”, de a preveni pe intrus de intentiile sale si de faptul ca teritoriul pe care tocmai se pregateste sa-l „violeze” este deja ocupat si revendicat de stapanul sau si implicit de el. Daca la aceste semnale, de obicei acustice (latraturi, maraituri), prezumtivul intrus nu va abandona intentiile sale, cainele va fi pus in situatia sa atace, pentru a apara ceea ce considera de drept sa detina.

Violenta si promptitudinea cu care cainele va ataca, depinde de mai multi factori, dintre care amintim agresivitatea inascuta sau dobandita a cainelui respectiv, modul in care persoana „intrusa” procedeaza la abordarea cainelui, gradul de surpriza prin care a fost luat cainele de catre prezumtivul agresor, oricare din aceste motive putand grabi, intarzia sau anula atacul cainelui.

Exista situatii in care cainele va ataca si atunci cand se afla intr-un teren strain, dar atunci o va face, fie pentru ca a fost dresat in mod special pentru aceasta, fie pentru a se apara de un agresor de care nu reuseste sa scape retragandu-se, fie din joaca, acesta din urma caz fiind destul de frecvent atunci cand doi caini se intalnesc si se cunosc intr-un teren neutru.

Cand Ataca Cainele
Did you like this? Share it:

About the Author

Totul Despre Caine

Totul Despre Caine este un site care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii cum sa va cresteti si sa va dresati cainele intr-un mod cat mai corect. De asemenea cainele tau are nevoie ca tu sa il cunosti cat mai bine, iar acest lucru il poti face aprofundand site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *