Cele 10 Porunci Ale Novicelui in Cresterea si Educarea Cainelui

Cele 10 Porunci Ale Novicelui in Cresterea si Educarea Cainelui

Cele 10 Porunci Ale Novicelui in Cresterea si Educarea Cainelui1. Nu orice caine este capabil sa invete ceea ce noi am dori de la el. Rezultate bune in dresaj se pot obtine numai cu caini de rasa adecvati specializarii pe care vrem sa o dam prin dresaj.
2. Nu oricine poate dresa un caine, pentru acesta fiind necesare anumite insusiri fizice si psihice, precum si un bogat bagat de cunostinte de specialitate care includ notiuni de anatomie, fiziologie, comportament, precum si cunostinte de stricta specialitate.
3. Dresajul unui caine necesita munca, timp si cheltuieli materiale.
4. Dresajul este o inlantuire de actiuni menite sa formeze cainelui acte reflexe conditionate (deprinderi) ce pleaca de la reflexe neconditionate inascute ale cainelui (instincte). Pentru a putea realiza acest deziderat, va trebui sa cunoastem foarte bine aceste intimitati ale psihicului elevului nostru.
5. Metodele utilizate in dresaj trebuie sa fie unitare si sa se bazeze pe afectiune si atasament reciproc.
6. Pentru a obtine rezultatul scontat, de cele mai multe ori ne trebuie foarte mult timp. De aceea, dresorul va trebui sa aiba intotdeauna rabdarea necesara atingerii scopului propus.
7. Timpul necesar pentru desavarsirea procesului de educare variaza in functie de particularitatile individuale ale cainelui, de metoda utilizata si de complexitatea pregatirii, a specialitatii pe care o va avea cainele la finalul dresajului.
8. In procesul de planificare si desfasurare a dresajului, trebuie sa se tina seama de o serie de principii ca: progresivitatea, succesivitatea, repetitia exercitiilor.
9. Cainele este o fiinta vie, dotata cu un sistem nervos ale carui posibilitati sunt limitate. Pornind de la acest deziderat durata si complexitatea unui exercitiu va trebui sa fie in asa fel conceputa si planificata, incat sa nu depasim posibilitatile de perceptie ale cainelui.
10.Iubiti-va cainele ca pe dumneavoastra insiva si veti obtine cele mai bune rezultate in activitatea pe care v-ati propus-o. Un caine poate fi dresat in bune conditii de catre proprietarul sau, daca acesta din urma si-a insusit cunostintele necesare pentru o astfel de activitate si are dorinta de a o face. Fiti deci consecventi si nu uitati sfaturile noastre !

Cele 10 Porunci Ale Novicelui in Cresterea si Educarea Cainelui
Did you like this? Share it:

About the Author

Totul Despre Caine

Totul Despre Caine este un site care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii cum sa va cresteti si sa va dresati cainele intr-un mod cat mai corect. De asemenea cainele tau are nevoie ca tu sa il cunosti cat mai bine, iar acest lucru il poti face aprofundand site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *