Comportamentul De Solicitare a Ingrijirii la Caine

Comportamentul De Solicitare a Ingrijirii la Caine

Comportamentele Cainelui

Comportamentul De Solicitare a Ingrijirii la Caine

Comportamentul de solicitare a ingrijirii se manifesta pregnant cu precadere la cainii tineri, dar si la cei adulti. Solicitarea puiului adresata mamei are de cele mai multe ori semnificatia nevoii de a suge si este lasata de catre pui prin scancete, la inceput mai slabe, putand creste in intensitate, daca nu primesc nici un raspuns, ajungand la nivelul unor chelalaituiri prelungite. Dupa intarcare, puiul continua sa solicite in acelasi mod alimentele ori de cate ori ii este foame. Si cainele adult solicita ingrijire in acelasi fel de la stapan, daca se intampla sa aiba nevoie de ajutorul acestuia.

Comportamentul de investigare se manifesta de la cea mai frageda varsta si are la baza un deosebit de fin simt olfactiv. Pentru caine orice fiinta sau lucru se caracterizeaza in primul rand prin acest parametru – mirosul – pe care il memoreaza ori de cate ori vine in contact cu o fiinta sau un lucru.

Comportamentul de eliminare (defecare si urinare) se manifesta pana la varsta de doua-trei saptamani sub impulsul excitarii regiunii uroanale sau abdominale prin lins de catre cateaua-mama, care pastreaza curatenia in cuib, consumand fecalele puilor. Dupa aceasta varsta, cand puii incep sa paraseasca cuibul, reflexul de defecare format prin excitarea regiunilor amintite, se manifesta ori de cate ori se va produce excitarea, motiv pentru care, veti putea observa ca un catel ajuns pe un rond cu iarba inalta, care ii va atinge abdomenul, va defeca si urina imediat. Din acelasi motiv, incidenta situatiilor in care cainele va urina in casa pe covor este mai mare decat pe parchet sau ciment. Cu inaintarea in varsta, cainele incepe sa-si fixeza cateva locuri in care prefera sa defece, lucru ce poate fi exploatat de catre om pentru a obisnui cainele cu pastrarea curateniei in casa.

Poate ca acum, dupa ce am trecut in revista principalele instincte si tipuri comportamentale naturale ale cainelui, va este mai usor sa va explicati unele atitudini ale cainelui dumneavoastra, iar daca la aceasta adaugati si o serie de deprinderi bune sau rele pe care cainele si le insuseste pe parcursul vietii, veti avea o oglinda a tot ceea ce dirijeaza si determina actiunile cainelui.

Comportamentul De Solicitare a Ingrijirii la Caine
Did you like this? Share it:

About the Author

Totul Despre Caine

Totul Despre Caine este un site care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii cum sa va cresteti si sa va dresati cainele intr-un mod cat mai corect. De asemenea cainele tau are nevoie ca tu sa il cunosti cat mai bine, iar acest lucru il poti face aprofundand site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *