Dresajul si Antrenamentul Cainelui

Dresajul si Antrenamentul Cainelui

Dresajul si Antrenamentul Cainelui

Dresajul si Antrenamentul Cainelui

Cainele, care traieste in imediata apropiere a omului, pentru a fi pe placul acestuia, trebuie sa se comporte intr-un mod care sa fie agreat de catre stapan si de ceilalti oameni cu care acesta intra in contact.

Oricat de dotat ar fi, manifestand calitati pe care stapanul le apreciaza, ca afectivitatea, fidelitatea, curajul, cainele nu poate cunoaste regulile elementare de conduita civilizata pretinse de societatea umana. Atat in casa, cat si in locurile publice, modul de comportare al cainelui, reprezinta o carte de vizita pentru stapanul sau.

Un caine bine educat va fi un motiv de mandrie pentru stapan si totodata un ideal mod de reclama pentru incurajearea dragostei omului fata de caine, in timp ce un caine neascultator, care va incalca in mod flagrant regulile de comportare in societate, va face sa planeze o proasta impresie, nu numai asupra sa si a stapanului, ci si asupra tuturor celorlalti caini.

Prin dresaj se intelege totalitatea actiunilor ce sunt intreprinse pentru educarea si instruirea unui caine, concomitent scoaterii acestuia de sub influenta instinctelor caracteristice speciei din care face parte.

Obisnuirea cainelui cu un mod de comportare corespunzator printre ceilalti congeneri si printre oameni se realizeaza prin dresajul de disciplinare, pe care trebuie sa si-l insuseasca toti cainii, indiferent de utilitatea lor ulterioara. Dresajul de specialitate, al carui durata si continut variaza in functie de utilitatea ulterioara a cainelui, are ca finalitate supunerea in totalitate si neconditionat a vointei cainelui, celei a stapanului sau.

Dresajul si Antrenamentul
Did you like this? Share it:

About the Author

Totul Despre Caine

Totul Despre Caine este un site care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii cum sa va cresteti si sa va dresati cainele intr-un mod cat mai corect. De asemenea cainele tau are nevoie ca tu sa il cunosti cat mai bine, iar acest lucru il poti face aprofundand site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *