Paza Teritoriului Cainelui

Paza Teritoriului Cainelui

Paza Teritoriului Cainelui

Am amintit si la capitolul referitor la instincte, faptul ca manifestarea instinctului de paza, are la baza manifestarea naturala a instinctului de proprietate, mostenit si transmis de-a lungul generatiilor din vremuri ancestrale, cand stramosii cainelui traiau in haite ce detineau un anumit teren de vanatoare, inviolabil de catre alte haite sau de membrii izolati ai acesteia.
Inviolabilitatea teritoriului era respectata cu atata sfintenie incat se ajungea pana la situatii in care vanatul, desi urmarit si haituit pe propriul teren de vanatoare, odata iesit din raza de actiune a haitei care l-a epuizat si intrand pe teritoriul altei haite nu mai era revendicat de haita care l-a urmarit.
In acest teritoriu se desfasura intreaga viata a haitei, pe teritoriul acesta respectandu-se toate regulile stabilite de viata in grup, ierarhia, grija fata de pui, indiferent a carei perechi parentale ii apartin, impartirea prazii, etc.

Caine de Paza

Caine de Paza

In conditiile actuale cainele considera proprietatea stapanului, fie ca este vorba de curte, casa, apartament sau masina, ca pe propriul teren de vanatoare, inviolabil si ermetic pentru orice intrus, om, caine sau alt animal. Astfel se explica vehementa cu care cainele isi va anunta prezenta in teritoriu ori de cate ori va considera necesar, prin latrat sau prin aparitii in zona de delimitare cu alte proprietati. Pentru caine, orice fiinta care ar incerca sa violeze terioriul pe care „haita” din care face el parte il are in stapanire, comite un act similar cu violarea terenului de vanatoare ancestral, act ce se cere promt si aspru sanctionat.

Paza Teritoriului Cainelui
Did you like this? Share it:

About the Author

Totul Despre Caine

Totul Despre Caine este un site care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii cum sa va cresteti si sa va dresati cainele intr-un mod cat mai corect. De asemenea cainele tau are nevoie ca tu sa il cunosti cat mai bine, iar acest lucru il poti face aprofundand site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *